Cégadatok:

Vállalkozás neve: Szőke László egyéni vállalkozó
Székhely: 1023 Budapest, Árpád Fejedelem útja 40-41.
Nyilvántartási szám: 5479943
Kibocsátó hatóság: Budapest II. kerületi Polgármesteri Hivatal Okmányiroda
Kamarai nyilvántartási szám: BU40879435
Adószám: 40879435-1-41
Statisztikai számjel: 40879435 4789 231 01
Bankszámla szám: 14100206-29479549-01000006
Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-75568/2014.
Képviselő: Szőke László
Telefon: 06 30 949 3316
Email: info@ajandekkozpont.hu

Ügyfélszolgálat:

Cím: 1023 Budapest, Árpád Fejedelem útja 40-41.
Rendelkezésre állás: hétfő-vasárnap, 8-18 h
Képviselő: Szőke László
Telefonos ügyfélszolgálat: (mobiltarifa) +36 30 949 3316
Skype: szokelaszlo
Elektronikus ügyfélszolgálat:  info@ajandekkozpont.hu
Szerződés nyelve: magyar
Tárhely szolgáltató adatai: DiMa.hu Kft.
Cím: 4026 Debrecen, Honvéd u. 1/A 1/1.
Email: info@dima.hu
Telefon: 06-52-322-121
Mobil: 06-30-661-3609
Fax: 06-52-500-312

Tartalomjegyzék:

Adás-vételi szerződés
Termékek ára
Szállítási módok
Fizetési módok
Elállás joga
Adatkezelés
Szavatosság/jótállás
Szerzői jogok
Panaszkezelés


Az általános szerződési feltételek elfogadása:

1. A regisztráció illetve vásárlás során (mindkét esetben) a felhasználó, ha a Webáruház szolgáltatásait igénybe kívánja venni, akkor köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit, amit az űrlapon található jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Szolgáltató és a Webáruház felhasználója között.
2. Ha a felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe a Webáruház szolgáltatásait. Nem regisztrálhat és nem küldhet megrendelést sem.
3. A webáruház a magas szállítási díjak miatt, nem postáz külföldre. Természetesen külföldi állampolgár vásárolhat személyes átvétellel.


A megrendelés lépései:

1. Regisztráció
A webáruház oldalait bárki szabadon böngészheti. Vásárló lehet minden korlátlanul cselekvőképes természetes és jogi személy, amennyiben elmúlt 18 éves!  A www.ajandekkozpont.hu oldalon korábban már regisztrált felhasználók ugyanazzal az azonosítóval vásárolhatnak, mint amit egyszer már megadtak, azaz regisztrálni csak egyszer kell. A regisztrációt a webáruház e-mailben visszaigazolja. A jelszót a regisztrált bármikor megváltoztathatja. A tagság feltétele, hogy a regisztrációt a Szolgáltató elfogadja. A tagság ingyenes. Fiókját bármikor törölheti a megfelelő menüpont segítségével. Az összes adata törlődik. Vásárolni vendégként is lehet, amennyiben a látogató megadja a szállításhoz és számlázáshoz szükséges adatait.

2. A bevásárlókosár használata
Kiválasztja az Ön által megvásárolni kívánt árut és rákattint a “Kosárba rak” gombra. Ezután bállíthatja a darabszámot, törölheti a tartalmat, a pénztárhoz fáradhat, vagy folytathatja tovább a vásárlást.

3. A megrendelés összeállítása
Ha több terméket kíván vásárolni, akkor a “Vásárlás folytatása” gombra kattintson, így visszakerül az előző oldalra. Elnavigálhat bármely más termékoldalra, a kosár tartalma megmarad.

4. Adatbeviteli hibák javítása
Önnek egészen a vásárlás végéig lehetősége van javításra, módosításra, a “Töröl”, vagy “Szerkeszt” gombok igénybevételével. Bárhová navigált az oldalon, a “Bevásárló kosár” ikonja a jobb felső sarokban helyezkedik el, jól láthatóan. Az árakat is végig szemmel tudja követni. Személyes adatait a “Fiókom” menüpontban tudja módosítani.

5. A megrendelés elküldése
A pénztárnál ki kell választania, vagy meg kell adnia a Szállítási címet, amennyiben eltér a regisztrációban megadottól, a szállítási és fizetési módokat, és elfogadni az Általános Szerződési feltételeket. Ezután az “Elküld” gombbal véglegesíti a megrendelését. A megrendelés elküldése fizetési kötelezettséggel jár.

6. A megrendelés visszaigazolása
A megrendelést haladéktalanul visszaigazoljuk.


 

Az adás-vételi szerződés létrejötte:

1. Ha a felhasználó megrendelést küld a Webáruház oldalain, és a szolgáltató a megrendelést e-mailben visszaigazolja, adásvételi szerződés jön létre a vásárló (felhasználó) és a szolgáltató között. (Ha a megrendelés megérkezését visszaigazoló e-mail a vásárlóhoz 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, nem köteles a megrendelt terméket megvenni, a szolgáltatást igénybe venni.) 
2. A felhasználó elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés írásban megkötöttnek minősül, és arra a Magyarországon hatályos törvények az irányadók. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak. 
3. A szerződés magyar nyelven jön létre, a Webáruház elektronikus formában, automatikusan tárolja. A regisztrált felhasználó számára a Webáruházba történő bejelentkezés után hozzáférhető. Annak tartalmát elolvashatja, mentheti vagy kinyomtathatja. Ha vendégként vásárolt, a visszaigazoló email tartalmaz minden adatot.

A megvásárolható termékek lényeges tulajdonságai:

A Webáruház tréfás és testre szabható születésnapi pólókat forgalmaz. A termékek lényeges tulajdonságait, fotóit a felhasználók megtekinthetik a termékek bemutató oldalain. A termékek scannelve lettek, ezt töltöttük fel termékképnek. A fotók, magát a terméket ábrázolják, esetleg csekély mértékű színárnyalatbeli különbség adódhat.

A termékek ára:

1. A Webáruházban a termékek ára, minden esetben Áfa-val növelt bruttó ár és forintban értendő! 
2. A terméklapon látható ár még nem tartalmazza a házhozszállítás költségét! A teljes végösszeget akkor fogja látni, ha kiválasztja a kívánt szállítási módot. Mielőtt a pénztárhoz érne, a rendszer el tud végezni egy előzetes kalkulációt, amennyiben beírja az irányítószámát. 
3. Az akciós termékek esetében a terméklapon mindig megjelenik az akciós ár és az akció időtartama.

Szállítás:

1. A postára adás várható ideje a termék bemutató oldalán olvasható.
2. A kívánt szállítási módot a vásárló a pénztárban kiválasztja.
    a. Személyes átvétel (ingyenes) A vállalkozás székhelyénél veheti át a megrendelést, mely nem üzlet és nem bemutatóterem.
    b. MPL üzleti csomag, utánvétellel (1660,- Ft-tól) Átlagos kiszállítási idő: 1-3 munkanap.
    c. MPL Futárszolgálat, előre fizetés után (1310,- Ft-tól) Átlagos kiszállítási idő: 1-3 munkanap.
    d. Foxpost házhozszállítás (1299,- Ft-tól) Teljesítés: 3-7 munkanap
    e.  Foxpost házhoz, utánvétellel (1450,- Ft-tól) 3-7 munkanap
    f. Foxpost csomagautomata (799,-Ft)

3. A termékek szállítását a szolgáltató a vásárlóval egyeztetett időpontban végzi.
4. A vásárló köteles a kiszállítás (vagy személyes átvétel) időpontjában a csomag sértetlenségét ellenőrizni. Sérült csomagolás esetén a hibát a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni.

Lehetséges fizetési módok:

1. Személyesen, készpénzben, az áru átvételével egyidejűen.
2. Banki átutalással, a megadott számlaszámra.
3. PayPal (A legelterjedtebb online fizetési mód. Amennyiben nincs PayPal fiókja, hitelkártyájával akkor is tud fizetni, biztonságos PayPal szerveren keresztül.)
4. Barion Payment (Népszerű, biztonságos on-line fizetési mód, a Barion szerverén keresztül. Hitelkártya, mobilfizetés elfogadás)

A hitelkártyás fizetés a webáruháztól független szervereken zajlik (PayPal, Barion), így semmilyen kártyaadat nem kerül nálunk tárolásra!!! Csak a tranzakció végeredményéről kapunk visszacsatolást. (sikeres v. sikertelen)


Elállási jog:

Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni a szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést. Elállási jogát gyakorolhatja a megrendelés elküldése és a szállítás között is.

Az elállási/felmondási határidő, attól a naptól számított 14. nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy, a terméket átveszi.

Ha Ön elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: 
Szőke László e.v. 
Cím: 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 40-41.
Telefon: +36 30 949 3316
Email: info@ajandekkozpont.hu
Elállási nyilatkozat minta, postai úton: (letöthető innen)

Ön internetes oldalunkon is 
Elállási nyilatkozat (katt ide!)
kitöltheti az elállási nyilatkozat-mintát vagy benyújthatja az elállási szándékát egyértelműen kifejező egyéb nyilatkozatát. Ha Ön emellett dönt, az elállás megérkezését tartós adathordozón (például elektronikus levélben) haladéktalanul visszaigazoljuk Önnek. Ön határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát.

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket. A termék visszajuttatásának költsége a Vásárlót terheli. Lehet személyes, vagy postai út, de utánvételes mód nem! A kapott papíralapú számlát minden esetben mellékelje az áruhoz!

Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

14. A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek

29. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát

a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;

b) olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;

c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

d) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;

e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

f) olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;

g) olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;

h) olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;

i) lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;

j) hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;

k) nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;

l) lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;

m) a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti a 20. § szerinti jogát.

(2) Az (1) bekezdés h) pontjában meghatározott esetben a 20. § szerinti jog a fogyasztó által kifejezetten kért szolgáltatásokon és a karbantartás vagy a javítás elvégzéséhez felhasznált csere alkatrészeken felül kínált szolgáltatásokra vagy termékekre kiterjed.


Adatkezelés:

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-75568/2014.
Az új rendelet értelmében külön fejezetben részletezzük. Ha rákattint, ez az oldal nem záródik be, egyszerűen visszatérhet ide.

(Új oldal nyílik)


 Vélemény írása:

Az egyes termékekkel kapcsolatos vélemények írásához mindig szükséges a regisztráció, további adatot nem szükséges megadni.

Kapcsolat, jogorvoslat:

Az üzemeltető adatait teljes körűen megtalálja jelen oldal tetején. Ha a vásárló úgy érzi, hogy az adatkezelő megsértette személyes adatai védelméhez való jogát, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény szerint járhat el. Jogorvoslatért a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordulhat.

Szavatosság/jótállás:

A 19/2014. (IV.29.) NGM rendelet az irányadó. (Bővebben)

Szavatossági jogok:

  1. Hibás teljesítés esetén a vevő elsősorban – választása szerint – kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a Szolgáltatónak a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne. A kijavítást vagy kicserélést legfeljebb 30 napon belül, a vevőnek okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.
  2. Ha a Szolgáltató a kicserélést illetve a kijavítást nem vállalta, vagy e kötelezettségének a fenti határidőn belül nem tud eleget tenni, a vevő – választása szerint – megfelelő árleszállítást igényelhet, vagy elállhat a szerződéstől. 

Szavatossági határidők:

  1. A vevő a teljesítés időpontjától számított hat hónapos elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági jogait. Nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a vevő az árut nem tudja rendeltetésszerűen használni. A szavatossági jog érvényesíthetőségének határideje az árunak vagy jelentősebb részének a kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) árura, valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.
  2. Ha a vevő igényét menthető okból nem tudja érvényesíteni, így különösen, ha a hiba a jellegénél vagy az áru természeténél fogva az 1. pontban megjelölt határidő alatt nem volt felismerhető, a szavatossági jogok érvényesítésének határideje a teljesítés időpontjától számított egy év, tartós használatra rendelt áru esetén három év. Ha a kötelező alkalmassági idő három évnél hosszabb, az igény érvényesítésére ez a határidő az irányadó. E határidők elmulasztása jogvesztéssel jár.
  3. Fogyasztói szerződés esetében a vevő – az 1. pontban rögzítettek helyett – a teljesítés időpontjától számított kétéves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényét. Fogyasztói szerződés esetén – a 2. pontban rögzítettektől eltérőn – a jogvesztő határidő a teljesítés időpontjától számított 3 év. Fogyasztói szerződésnek minősül az a szerződés, amely a gazdasági vagy szakmai tevékenysége körén kívül eső célból szerződést kötő személy (fogyasztó) és olyan személy között jön létre, aki a szerződést gazdasági vagy szakmai tevékenysége körében köti.

A szerzői jogok:

Az érvényes magyar és nemzetközi jog szerint egy alkotás a szerző halála után válik közkinccsé. Ha képet, vagy grafikát tölt fel a pólókészítő oldalon, akkor ezt figyelembe kell vennie.

Panasz esetén:

Az alábbi szervezetekhez és testületekhez lehet fordulni:

Budapesti Békéltető Testület (Katt ide!)

Európai Bizottság online békéltető honlapja. (Katt ide!)  Itt egy regisztráció után adhatja elő a panaszát.

 

Alkalmazott jogszabályok:

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól”;
2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről;
19/2014. (IV. 29.) NGM;

© Szőke László
Az Á.Sz.F.  másolása és más weblapon történő felhasználása nem megengedett!!

ÁszF letöltése, vagy nyomtatása: